Apie mus Kryptys Kelionių tipas Akcijos Verslo kelionės Kelionės Lietuvoje Kitos paslaugos Daugiau
Kanarų salos
Kelionės ekspertai
Įdomu žinoti
Žemėlapis
Ramina Zigmantienė
8 343 98028
Irma Labunskytė
+370 655 50652
Agnė Liaugaudienė
8 315 51911

Kanarų salos – džiaugsmo salos


Kanarų salos arba Kanarai (isp. Islas Canarias) – salynas rytinėje Vidurio Atlanto dalyje, 100–500 km nuo pietinės Maroko pakrantės. Jį sudaro septynios pagrindinės salos (Tenerifė, Gran Kanarija, Fuerteventura, Lansarotė, La Gomera, La Palma, El Hieras) ir keletas negyvenamų salelių. Kanarų salos yra vienas iš 17 Ispanijos autonominių regionų.


Plotas – 7500 kv. km. Gyventojų – 2,118 mln. (2012 metais). Sostinės: Tenerifės - Santa Krusas arba Gran Kanarijos - Las Palmas (keičiasi kas ketverius metus). Valiuta – euras. Kalba – ispanų (katalonų, galų arba baskų). Religija – katalikų.


Nacionalinė virtuvė. Gofio – senovės guančių, gyvenusių saloje dar iki kolonizavimo, virtuvės pagrindinis akcentas: miltai iš miežių ir kukurūzų. Iš jų verdama košė, jais tirštinami troškiniai ir kepama duona. Sancochoto – troškinta žuvis su bulvėmis. Potaje de berros – sriuba su vėžiais, kiaulienos šonkauliais, kukurūzų burbuolėmis, bulvėmis, pupelėmis ir kmynais. Ropa vieja – daržovių troškinys su mėsa. Puchero – troškinys iš chorizo dešros, pupelių, žirnių, bulvių, pagardintas šafranu. Conejo al samorejo – patiekalas iš triušienos ir pomidorų. Malvasia – aromatingas, saldus ir stiprus vynas iš Lanzarotės salos. Rom miel – medaus romas.


Skaityti plačiau