Vizos į Rusiją

Dokumentai reikalingi gauti vizai:

Pasas, kurio galiojimo terminas, pasibaigus vizos galiojimo laikui, turi būti ne trumpesnis nei 6 mėn. Pase turi būti 2 tušti puslapiai skirti vizoms įklijuoti. Pasas negalios, jei bus susidėvėjęs ar įplyšęs.

  • 1 spalvota nuotrauka atitinkanti šiuos reikalavimus:
  • Nuotraukos dydis 35 x 45 mm;
  • Nuotrauka turi būti ryški, atspausdinta ant kokybiško fotopopieriaus su baltu fonu;
  • Nuotraukoje veidas nuo smakro iki viršugalvio turi užimti ne mažiau kaip 70-80%;
  • Nuotrauka turi būti ne senesnė kaip 6 mėnesių;
  • Anketiniai duomenys gyvenamoji vieta, kontaktinis telefonas, darbovietė ir pareigos;

Sveikatos draudimas: vienkartinės vizos galiojimo trukmė priklauso nuo draudimo dienų skaičiaus. Draudimą galimą įsigyti mūsų agentūroje.

Pastaba:

Be vizos gali vykti tik diplomatinių pasų savininkai.

Ką verta žinoti apie vizų išdavimo tvarką vykstant į Rusiją?

 

Kas yra Rusijos viza ir kas ją išduoda?

Norintiems įvažioti į Rusijos Federaciją Lietuvos piliečiams reikalinga viza. Rusijos viza yra leidimas įvažiuoti į Rusijos Federaciją ir važiuoti tranzitu per Rusijos Federacijos teritoriją. Vizas į Rusija išduoda Rusijos Federacijos ambasada.

Rusijos Federacijos pasienyje vizos neišduodamos.

Vizos įforminamos kiekvienam įvažiuojančiam asmeniui.

Viza galioja konkretiems gyvenamiesiems punktams lankyti per nustatytą terminą (pagal kvietimą arba patvirtinimą dėl užsienio turisto priėmimo).

Viza suteikia teisę vieną kartą apsilankyti RF (išskyrus daugkartines vizas ir vizas, suteikiančias teisę įvažiuoti į RF du kartus).

Vizos, skirtos įvažiuoti į kitas NVS šalis, įforminamos atitinkamų valstybių konsuliniuose įstaigose.

Viza turi specialią formą, apsaugotą nuo padirbtos įklijos pase, rečiau – spaudo formą.

Vizoje pateikiami šie duomenys apie užsienio pilietį:

  • Vardas, pavardė
  • Gimimo metai
  • Lytis
  • Pilietybė
  • Paso numeris
  • Vizos išdavimo data, galiojimo laikas ir atvykimai į Rusiją (kiek kartų galima atvykti)
  • Leidžiamas buvimo Rusijos Federacijoje laikas
  • Kelionės tikslas
  • Kviečiančios organizacijos duomenys
  • Kvietimo į Rusijos Federaciją numeris

Kaip kreiptis dėl Rusijos vizos?

  • Priklausomai nuo Jūsų kelionės į Rusiją tikslo pasirinkite tinkamą vizos rūšį ir susipažinkite su reikalingų dokumentų sąrašu.
  • Patikrinkite ar turite reikalingus dokumentus, atsižvelgdami į pasirinktos vizos rūšį.
  • Kreipkitės į Baltic Travel Service kelionių agentūros ekspertus ir pateikite savo pageidavimą bei reikalingus dokumentus.

Vizų rūšys

 

Turistinė viza į Rusiją

 

Paprastoji turistinė viza išduodama Lietuvos Respublikos piliečiams, užsienio šalių piliečiams ir asmenims be pilietybės trumpalaikiam buvimui šalyje turizmo tikslais (kultūros renginių, įžymių vietų lankymas, ekskursijos) pagal Rusijos turizmo paslaugų įmonės patvirtinimą apie užsienio turisto priėmimą.

Maksimalus buvimo Rusijoje pagal turistinę vizą laikotarpis negali viršyti 30 parų.

Suteikia galimybę įvažiuoti trumpalaikėms verslo deryboms, dalyvauti parodose, aukcionuose, taip pat medicininėms konsultacijoms ar tyrimams. Tokiu atveju patvirtinimo apie užsienio turisto priėmimą skiltyje „Kelionės tikslas“ nurodomas „tikslinis turizmas“, o viza išduodama tokiam dienų skaičiui, kuris yra būtinas kelionės tikslui įgyvendinti ir kuris nurodytas buvimo patvirtinime (bet ne daugiau kaip 30 dienų).

Turistinė viza išduodama vienkartiniam arba dvikartiniam įvažiavimui į Rusijos Federaciją.

Dvikartinė turistinė viza išduodama užsienio piliečiui tik tokiu atveju, jeigu pagal dokumentus numatyta, kad buvimo Rusijoje metu bus lankomos kaimyninės su Rusija šalys arba šalys, iš kurių grįžtama per Rusijos teritoriją. Šiuo atveju maršrutas turi būti nurodytas turistiniame kelialapyje (arba priimančios Rusijos įstaigos išduotame patvirtinime apie užsienio turisto priėmimą).

Dėmesio! Medicinos draudimo polise turi būti nurodyta:

  • sutarties sudarymo data;
  • poliso numeris;
  • draudėjo vardas, pavardė;
  • draudiko rekvizitai;
  • poliso galiojimo laikas turi padengti visą buvimo Rusijos teritorijoje laikotarpį;
  • sveikatos priežiūros ir medicininio transportavimo paslaugų, įskaitant palaikų pervežimą, sąrašas;
  • minimali draudimo suma turi būti 30 000 EUR;
  • draudimo galiojimo teritorija – visas pasaulis arba Rusijos Federacija, Europa, įskaitant Rusiją);
  • draudiko parašas.

Nagrinėjimui priimami Rusijos Federacijos draudimo bendrovių išduoti polisai ir tų draudimo bendrovių, kurios sudarė perdraudimo sutartis su Rusijos draudimo bendrovėmis, turinčiomis licenciją tokios rūšies draudimui, arba sutartis su paslaugų (assistance) bendrove, organizuojančia medicinos pagalbą (medicininio transportavimo paslaugas) ne mažesnės apimties, negu nurodyta minimaliame sąraše.

Nepriimami nagrinėti draudimo polisai, patvirtinimo raštai, kuriuose nėra minėtų duomenų, formuliarai su draudimo bendrovių antspaudais ir t.t.

Reikalingi dokumentai

Paprastos vienkartinės ar dvikartinės turistinės vizos įforminimui būtina pateikti:

Į Vieningąjį Rusijos federalinį turizmo operatorių registrą įtrauktos kelionių organizavimu užsiimančios organizacijos patvirtinimą apie sutikimą priimti atvykstantį turistą;

Pasą, kuriame yra ne mažiau kaip 2 švarūs puslapiai vizoms, galiojantį 6 mėnesius po vizos galiojimo laiko pabaigos;

Vizos anketą, užpildytą svetainėje visa.kdmid.ru atspausdintą ir pasirašytą asmeniškai pareiškėjo;

(Renkantis dokumentų pateikimo vietą, būtina nurodyti vizų centrą, kuriame ketinate pateikti dokumentus)

Spalvotą 3,5×4,5 cm dydžio nuotrauką šviesiame fone, su aiškiai matomu veidu iš priekio, be akinių užtamsintais stiklais ir be galvos apdangalų (išskyrus piliečius, kurie dėl jų etninės ar religinės priklausomybės yra vaizduojami su galvos apdangalu paso nuotraukoje);

Sveikatos draudimo polisas, galiojantis Rusijos Federacijos teritorijoje, apimantis vizos galiojimo laiką, išskyrus atvejus, pagrįstus abipusiškumu.
Atkreipkite dėmesį! Konsulinė įstaiga turi teisę pareikalauti papildomų dokumentų vizai įforminti, pakviesti pokalbiui arba padidinti vizos forminimo terminą.

Konsulinė ir aptarnavimo rinkliava gali būti sumokėta tiesiogiai vizų centre.

Atkreipkite dėmesį! Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis, papildomai reikia pateikti:

  • Albanijos, Airijos, Bahreino, Egipto, Haičio, Japonijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Jungtinės Karalystės, Korėjos Respublikos, Lesoto, Libijos, Makedonijos, Malio, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Omano, Pusiaujo Gvinėjos, Pietų Afrikos Respublikos,Saudo Arabijos, Siera Leonės, Venesuelos piliečiams – leidimą laikinai būti Lietuvos Respublikoje (ilgiau nei 90 dienų). Remiantis nacionaliniais teisės aktais, dokumentais, patvirtinančiais ilgalaikį buvimą Lietuvos Respublikoje gali būti laikomi studijų arba darbo vizos, leidimai dirbti, leidimai laikinai gyventi.
  • Alžyro, Angolos, Afganistano Islamo Respublikos, Bangladešo, Čado, Etiopijos, Gruzijos, Indijos, Irako, Irano, Kinijos, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Nepalo, Nigerijos, Pakistano, Ruandos, Sirijos Arabų Respublikos, Somalio, Šri Lankos, Vietnamo piliečiams – leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje arba jam prilyginamą dokumentą.

Terminai

Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos šalių piliečiams

  • 4-10 darbo dienų
  • 1-3 darbo dienos

 

Verslo viza į Rusiją

 

Paprastoji verslo viza išduodama Lietuvos Respublikos piliečiams, užsienio šalių piliečiams ir asmenims be pilietybės, įvažiuojantiems į Rusijos Federaciją verslo tikslais (derybos, seminarai, konferencijos, susitikimai su verslo partneriais).

Išduodama pagal kvietimą, įformintą Rusijos Federacijos federalinės migracijos tarnybos (Rusijos FMT), Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos (Rusijos VRM), arba pagal rašytinį organizacijos prašymą*.

Ji būna vienkartinė ir dvikartinė, galiojanti iki 90 dienų, arba daugkartinė, galiojanti iki 1 metų (jeigu Rusijos Federacijos tarptautinėse sutartyse nenumatyta kitais).

Dėmesio! Buvimas Rusijos Federacijos teritorijoje pagal daugkartinę paprastą verslo vizą negali trūkti ilgiau kaip 90 dienų kiekvieno 180 dienų laikotarpio metu.

Dėmesio! Medicinos draudimo polise turi būti nurodyta:

  • sutarties sudarymo data;
  • poliso numeris;
  • draudėjo vardas, pavardė;
  • draudiko rekvizitai;
  • poliso galiojimo laikas turi padengti visą buvimo Rusijos teritorijoje laikotarpį;
  • sveikatos priežiūros ir medicininio transportavimo paslaugų, įskaitant palaikų pervežimą, sąrašas;
  • minimali draudimo suma turi būti 30 000 EUR;
  • draudimo galiojimo teritorija – visas pasaulis arba Rusijos Federacija, Europa, įskaitant Rusiją);
  • draudiko parašas.

Nagrinėjimui priimami Rusijos Federacijos draudimo bendrovių išduoti polisai ir tų draudimo bendrovių,kurios sudarė perdraudimo sutartis su Rusijos draudimo bendrovėmis, turinčiomis licenciją tokios rūšies draudimui, arba sutartis su paslaugų (assistance) bendrove, organizuojančia medicinos pagalbą (medicininio transportavimo paslaugas) ne mažesne apimtimi, negu nurodyta minimaliame sąraše.

Nepriimami nagrinėti draudimo polisai, patvirtinimo raštai, kuriuose nėra minėtų duomenų, formuliarai su draudimo bendrovių antspaudais ir t.t.

Daugkartinei vizai, galiojančiai 1 metus ir ilgiau, įforminti pareiškėjas privalo pateikti sveikatos draudimo polisą, galiojantį įvažiavimo/įvažiavimų į Rusiją laikotarpiu. Užsienio pilietis neturintis draudimo poliso gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn ir jam gali būti uždrausta įvažiuoti į Rusijos Federacijos teritoriją.

*Rašytinis kreipimasis. Šis dokumentas turi būti įformintas oficialiame blanke su išsamiais kviečiančios organizacijos rekvizitais, bei turi būti nurodyti šie duomenys:

  • kviečiamo asmens – vardas, pavardė, gimimo data, lytis, pilietybė, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento numeris, kelionės trukmė ir tikslas, įvažiavimų skaičius, vizitų maršrutai;
  • kviečiančio juridinio asmens, kompanijos, organizacijos – pilnas šio juridinio asmens pavadinimas ir jo adresas, individualus mokesčių mokėtojo numeris, registracijos numeris, asmens, pasirašiusio kreipimąsi, vardas, pavardė ir pareigos, organizacijos antspaudas.

Reikalingi dokumentai

Paprastos vienkartinės, dvikartinės ar daugkartinės paprastos verslo vizos įforminimui būtina pateikti:

Kvietimą atvykti į Rusijos Federaciją, įformintą Rusijos Federacijos federalinės migracijos tarnybos; Arba

Rusijos užsienio reikalų ministerijos sprendimą dėl vizos išdavimo; Arba

Priimančios Rusijos organizacijos rašytinį prašymą;

Pasą, kuriame yra ne mažiau kaip 2 švarūs puslapiai vizoms, galiojantį 6 mėnesius po vizos galiojimo laiko pabaigos;

Vizos anketą, užpildytą svetainėje visa.kdmid.ru atspausdintą ir pasirašytą asmeniškai pareiškėjo;
(Renkantis dokumentų pateikimo vietą, būtina nurodyti vizų centrą, kuriame ketinate pateikti dokumentus)

Spalvotą 3,5×4,5 cm dydžio nuotrauką šviesiame fone, su aiškiai matomu veidu iš priekio, be akinių užtamsintais stiklais ir be galvos apdangalų (išskyrus piliečius, kurie dėl jų etninės ar religinės priklausomybės yra vaizduojami su galvos apdangalu paso nuotraukoje);

Sveikatos draudimo polisas, galiojantis Rusijos Federacijos teritorijoje, apimantis vizos galiojimo laiką, išskyrus atvejus, pagrįstus abipusiškumu.
Atkreipkite dėmesį! Konsulinė įstaiga turi teisę pareikalauti papildomų dokumentų vizai įforminti, pakviesti pokalbiui arba padidinti vizos forminimo terminą.

Konsulinė ir aptarnavimo rinkliava gali būti sumokėta tiesiogiai vizų centre.

Atkreipkite dėmesį! Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis, papildomai reikia pateikti:

  • Albanijos, Airijos, Bahreino, Egipto, Haičio, Japonijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Jungtinės Karalystės, Korėjos Respublikos, Lesoto, Libijos, Makedonijos, Malio, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Omano, Pusiaujo Gvinėjos, Pietų Afrikos Respublikos,Saudo Arabijos, Siera Leonės, Venesuelos piliečiams – leidimą laikinai būti Lietuvos Respublikoje (ilgiau nei 90 dienų). Remiantis nacionaliniais teisės aktais, dokumentais, patvirtinančiais ilgalaikį buvimą Lietuvos Respublikoje gali būti laikomi studijų arba darbo vizos, leidimai dirbti, leidimai laikinai gyventi.
  • Alžyro, Angolos, Afganistano Islamo Respublikos, Bangladešo, Čado, Etiopijos, Gruzijos, Indijos, Irako, Irano, Kinijos, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Nepalo, Nigerijos, Pakistano, Ruandos, Sirijos Arabų Respublikos, Somalio, Šri Lankos, Vietnamo piliečiams – leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje arba jam prilyginamą dokumentą.

Terminai

Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos šalių piliečiams

  • 4-10 darbo dienų
  • 1-3 darbo dienos

 

Tranzitinė viza į Rusiją

 

Paprastoji vienkartinė tranzitinė viza išduodama Lietuvos Respublikos piliečiams, užsienio šalių piliečiams ir asmenims be pilietybės, vykstančiam tranzitu per Rusijos Federacijos teritoriją, laikotarpiui iki 10 parų (automobiliu arba traukiniu) arba iki 3 parų (oro transportu) remiantis galiojančiais išvykimui iš Rusijos Federacijos kelionės bilietais, turima galiojančia viza įvažiavimui į kaimyninę šalį arba paskirties šalies viza, arba šios valstybės pasu.

Užsienio piliečiui, vykstančiam per Rusijos Federacijos teritoriją į paskirties šalį lengvuoju arba krovininiu automobiliu, tranzitinė viza išduodama tokiam terminui, kurio reikia nuvažiuoti trumpiausiu maršrutu (bet ne daugiau kaip 10 parų). Šiuo atveju vizos galiojimo laikas apskaičiuojamas remiantis numatoma vidutine paros rida, siekiančia 500 km.

Dvikartinės tranzito vizos galiojimo laikas negali viršyti vieną mėnesį. Tuo atveju, jeigu užsienio piliečiui būtina važiuoti tranzitu per Rusiją į trečiąją šalį, o vėliau grįžti per Rusiją po daugiau nei vieno mėnesio, būtina įforminti vienkartinę tranzitinę vizą, o antrą tranzitinę vizą gauti Rusijos konsulate toje šalyje, į kuria užsienio pilietis vyksta pirmiausia.

Užsienio piliečiui, kuris be persėdimų skrenda oro transportu per Rusijos Federacijos teritoriją, tranzitinė viza nereikalinga .

Užsienio piliečiui, skrendančiam tarptautinių oro linijų lėktuvu su persėdimu tame pačiame oro uoste Rusijos Federacijos teritorijoje (jeigu tame oro uoste yra tranzito zona) ir turinčiam tinkamai įformintus dokumentus, patvirtinančius teisę įvažiuoti į paskirties valstybę, ir lėktuvo bilietą su patvirtinta išvykimo data iš persėdimo oro uosto Rusijos teritorijoje per 24 valandas nuo atvykimo momento, tranzitinė viza nereikalinga.

Gauti tranzitinę vizą privaloma, jeigu išeinama iš tranzito zonos.

Dėmesio! Įsigaliojus Rusijos Federacijos, Baltarusijos ir Kazachstano susitarimui dėl Muitų sąjungos , visi tarp šių šalių vykdomi reisai laikomi vidiniais. Tai reiškia, kad pasienio ir pasų kontrolė bus vykdoma tik vienoje iš šių šalių. Dėl šios priežasties, keleiviai vykstantys į Baltarusiją ar Kazachstaną per Rusijos Federaciją, privalo gauti tranzitinę vizą.

Dėmesio! Medicinos draudimo polise turi būti nurodyta:

  • sutarties sudarymo data;
  • poliso numeris;
  • draudėjo vardas, pavardė;
  • draudiko rekvizitai;
  • poliso galiojimo laikas turi padengti visą buvimo Rusijos teritorijoje laikotarpį;
  • sveikatos priežiūros ir medicininio transportavimo paslaugų, įskaitant palaikų pervežimą, sąrašas;
  • minimali draudimo suma turi būti 30 000 EUR;
  • draudimo galiojimo teritorija – visas pasaulis arba Rusijos Federacija, Europa, įskaitant Rusiją);
  • draudiko parašas.

Nagrinėjimui priimami Rusijos Federacijos draudimo bendrovių išduoti polisai ir tų draudimo bendrovių, kurios sudarė perdraudimo sutartis su Rusijos draudimo bendrovėmis, turinčiomis licenciją tokios rūšies draudimui, arba sutartis su paslaugų (assistance) bendrove, organizuojančia medicinos pagalbą (medicininio transportavimo paslaugas) ne mažesne apimtimi, negu nurodyta minimaliame sąraše.

Nepriimami nagrinėti draudimo polisai, patvirtinimo raštai, kuriuose nėra minėtų duomenų, formuliarai su draudimo bendrovių antspaudais ir t.t.

Reikalingi dokumentai

Paprastos vienkartinės ar dvikartinės tranzitinės vizos įforminimui būtina pateikti:

Kelionės bilietus, galiojančius įvažiavimui ir išvažiavimui iš Rusijos Federacijos;

Vizą įvažiavimui į Rusijos Federacijos kaimyninę šalį kelionės maršrutu arba paskirties šalies vizą, arba šios valstybės pasą, arba pagrįstą prašymą ir dokumentus, patvirtinančius būtinybę sustoti, jeigu tarptautinėse sutartyse nenumatyta kitaip. Pateikti vizos neprivalo tų šalių piliečiai, kurios tarpusavyje yra sudariusios sutartis dėl bevizio įvažiavimo į kaimyninę šalį ar paskirties šalį;

Pasą, kuriame yra ne mažiau kaip 2 švarūs puslapiai vizoms, galiojantį 6 mėnesius po vizos galiojimo laiko;

Vizos anketą, užpildytą svetainėje visa.kdmid.ru atspausdintą ir pasirašytą asmeniškai pareiškėjo;

(Renkantis dokumentų pateikimo vietą, būtina nurodyti vizų centrą, kuriame ketinate pateikti dokumentus)

Spalvotą 3,5×4,5 cm dydžio nuotrauką šviesiame fone, su aiškiai matomu veidu iš priekio, be akinių užtamsintais stiklais ir be galvos apdangalų (išskyrus piliečius, kurie dėl jų etninės ar religinės priklausomybės yra vaizduojami su galvos apdangalu paso nuotraukoje).

Terminai

Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos šalių piliečiams

  • 4-10 darbo dienų
  • 1-3 darbo dienos

Sveikatos draudimo polisas, galiojantis Rusijos Federacijos teritorijoje, apimantis vizos galiojimo laiką, išskyrus atvejus, pagrįstus abipusiškumu.

Atkreipkite dėmesį! Konsulinė įstaiga turi teisę pareikalauti papildomų dokumentų vizai įforminti, pakviesti pokalbiui arba padidinti vizos forminimo terminą.

Konsulinė ir aptarnavimo rinkliava gali būti sumokėta tiesiogiai vizų centre.

© 2019 Baltic Travel Service. Visos teisės saugomos. https://bts.lt/
Touched by digitouch!
Svetaine rūpinasi: Adisoft.lt

SEO paslaugos: SEONETA